Jevnlig pleie av salen og læret er viktig for at lærproduktene skal skal bevare seg.

Lær er et levende materiale som påvirkes av temperaturforskjeller, fuktighet, sol og “tørke”.. Eksempler er regn, svette fra hesten, direkte sol en varm sommerdag eller et uisolert salrom med varierende temperatur. Derfor har vi satt sammen noen tips med våre produkter om hvordan du best mulig tar vare på lær og sal:

 

Equipe Soft Oil
En olje spesielt produsert for å gjenvinne fuktighet og elastisitet i læret. Når dine lærprodukter er nye kan du med fordel olje dem. Dette er for at læret skal bli mykt og holde lenge. Ta litt olje på en svamp eller en klut og stryk over læroverflaten. Påfør mer olje ved behov dersom/når læret kjennes uttørket. Tenk på at lær heller ikke har det så bra dersom man oljer for mye.


Equipe Soft Care

Dette er et rengjøringsprodukt som også gjenvinner fuktighet til læret. Perfekt for rengjøring etter daglig bruk. Bruk med fordel en saueskinnsvante/pussehanske ved rengjøring for å drøye ut produktet. Læret blir da litt blankere og får tilbake “liv”. På salen: spray direkt på salen eller på hansken og tørk over salen daglig etter bruk.

 Equipe Soft Clean
Perfekt for dypere og grundigere, men skånsom rengjøring. Denne inneholder hverken glycerin eller andre tilsetninger som er mykgjørende. Hjelper deg å fjerne smuss, svette og fett fra læret. Bør alltid brukes i kombinasjon med et mykgjørende produkt som steg 2 (enten Care, Grease eller Soft Oil)

Equipe Soft Grease
Spesielt fremstilt produkt med vegetabilsk innhold og bivoks. Trenger inn i læret og gir fukt, men bruker litt tid til å bli absorbert. Dette produktet er supert dersom man rir mye ute og læret utsettes for mye regn eller sol. Stryk på et lite lag med en pussehanske eller myk klut. Med fordel bør Clean benyttes først dersom læret er skittent.